VELKÝ PŘELET vrcholí

Vážení přátelé Velkého přeletu,

rádi si Vás dovolujeme informovat o tom, že v pátek 3. 8. 2018 ve večerních hodinách proběhne v Kunovicích v leteckém muzeu slavnostní vyvrcholení projektu Velký přelet a zároveň i zahájení nové životní etapy letounu Tupolev TU-154 M (ex. OK-BYZ, 1016) přezdívaný “Zuzana” nebo Naganský expres” jako muzejního exponátu.

Rozsvícení letounu proběhne za asistence původních posádek a personálu, kterým túčka prošla jejich profesním životem. To, že přijedou, nám dělá ohromnou radost a jejich přítomnost pro nás bude velkou ctí.

Slavnostní večer bude výjimečný také proto, že je součástí doprovodného programu festivalu Letní filmová škola Uherské Hradiště (LFŠ) a je organizován ve spolupráci s projektem KineDok, který se specializuje na alternativní distribuci dokumentárních filmů. Právě díky KineDoku proběhne mimořádná projekce
strhujícího sportovního dokumentárního filmu The Nagano Tapes (Pásky z Nagana) za účasti režiséra Ondřeje Hudečka. Předfilmem bude snímek Pozemní let Jana Gogoly. Ten zachycuje záchranu a přesun bývalého vládního letadla (proslulého právě převozem vítězných hokejistů z olympijského Nagana) do Leteckého muzea v Kunovicích. Filmy uvidíte v areálu muzea přímo u Naganského expresu pod širým nebem.

V těchto dnech usilovně pracujeme na oživení elektroinstalace letounu a na úpravách interiéru a exteriéru tak, aby mohlo slavnostní rozsvícení letounu proběhnout bez komplikací.  Stále nám, prosíme, držte pěsti.

Nejpozději od 6. 8. 2018 bude interiér TU-154M přístupný veřejnosti v rámci běžné otvírací doby a vstupného.

Program (více podrobností níže):

Od 17 hodin do 20 hodin bude možné si za poplatek prohlédnout interiér letadla. Program LFŠ začne ve 20:30 a skončí ve 23:00 slavnostním rozsvícením “Naganského expresu”. Rozsvícené letadlo bude poté přístupné až do půlnoci. Vstup na projekci je zdarma, prohlídky letadla budou pro pozvané zdarma, pro ostatní návštěvníky budou vstupy do letounu zpoplatněny stokorunou.

Doufáme, že vás novinka potěšila.

S pozdravem a přáním krásných letních dní

posádka Velkého přeletu

Důležitá upozornění: 


Copyright © 2019. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořil Tomáš Hlad & techka s.r.o.

Od roku 2018 sbírka zapsaná v Centrální evidenci sbírek Ministerstva kultury ČR
Od roku 2019 Člen asociace muzeí a galerií ČR